Το Όραμά μας

Η παραγωγή σταφυλιών βιολογικής γεωργίας και η δημιουργία βιολογικών κρασιών ανώτερης ποιότητας. Η πιστή έκφραση του μοναδικού χαρακτήρα που χαρακτηρίζει τους ανεκτίμητους οικογενειακούς αμπελώνες Πατιστή.

 

  Στην καρδιά κάθε υπέροχου κρασιού βρίσκεται ένα μοναδικό κομμάτι γης. Oι χρονιές, οι οινοποιοί και οι αμπελοκαλλιεργητές προσφέρουν ποικιλία. Η φύση θέλει πάντα να έχει τον τελευταίο λόγο, όμως στο τέλος αυτό που παραμένει είναι η γη ακίνητη και αιώνια να αφηγείται μια ιστορία.

  Οι αμπελώνες Πατιστή βρίσκονται στους νότιους πρόποδες του βουνού Πηλίου, πάνω σε μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο Πέλαγος και είναι αφιερωμένοι, από το 1980 στην βιολογική καλλιέργεια των ντόπιων ποικιλιών: Ξινόμαυρο, Ροδίτη και Λημνιό. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 30 ετών ακολούθησε η φύτευση νέων αμπελώνων με τις ποικιλίες Ασύρτικο, Cabernet Sauvignon και Syrah.

  Τα κρασιά που παράγονται εδώ επιδεικνύουν εξαιρετικό όγκο, πολυπλοκότητα και μακρά διάρκεια ζωής, γνώρισματα των αμπελώνων Πατιστή.

  Το όραμά μας δεν είναι τίποτα λιγότερο από το να συνεχίσουμε την μακρά παράδοση των αμπελώνων Πατιστή, εξερευνώντας παράλληλα όλες τις δυνατότητες αυτού του καταπληκτικού τόπου.

  Η διατήρηση και επέκταση του κτήματός μας είναι για εμάς ταυτόχρονα τίμη και φιλοδοξία. Μέσα από σκληρή δουλειά, ταπεινοφροσύνη και πάντα με απόλυτο σεβασμό στη γη, στόχος μας είναι η δημιουργία κρασιών που αναδεικνύουν τους αμπελώνες Πατιστή με τον πιο αυθεντικό τρόπο.