Τα κρασιά μας

Στοχεύοντας στην τελειότητα σε κάθε βήμα της οινοποίησης, δημιουργούμε κρασιά με τοπική ταυτότητα.

 

 Στους Αμπελώνες Πατιστή ο σεβασμός για το σταφύλι είναι το πρώτο μας μέλημα. Το terroir ηγείται, ενώ η οινοποίηση καταλαμβάνει τον ρόλο του συνοδηγού. Δίνουμε έμφαση στην λεπτομέρεια σε κάθε βήμα της οινοποίησης, σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά, τις επαρκείς γνώσεις και την αντίληψη, ενώ ταυτόχρονα προκαλούμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας με σκοπό την διαρκή εξελιξή μας.

  Στον αμπελώνα κάνουμε το καλύτερο κάθε χρόνο με όλες μας τις δυνάμεις, για να παράγουμε τους πιο εκλεκτούς καρπούς. Στο κελάρι, η οινοποιητική μας προσέγγιση είναι ακριβής, φυσική και ειλικρινής. Δεχόμαστε με σεβασμό την παραγωγή κάθε χρονιάς και φτιάχνουμε με αμέριστη φροντίδα κρασιά, τα οποία αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά της κάθε χρονιάς.

 Tο εκλεπτυσμένο αυτό λευκό κρασί είναι ένας συνδυασμός των Ελληνικών ποικιλιών Ροδίτης και Ξινόμαυρο από το χαμηλότερο κομμάτι του αμπελώνα Καμάρα. Εδώ τα πλούσια σε πηλό ανώτερα τμήματα του εδάφους μετριάζουν την φυσική οξύτητα του ασβεστολιθικού υπεδάφους. Το κρασί που προκύπτει αποτελεί μία ακριβής απεικόνιση του terroir συνδυάζοντας αρμονικά το έντονο άρωμα εσπεριδοειδών, λευκών λουλουδιών και μελιού με ένα τραγανό και εκλεπτυσμένο σώμα σημαδεμένο από την αύρα του Αιγαίου.

 

 

 Το φρουτώδες αυτό, φρέσκο και τανικό ροζέ κρασί είναι ένας συνδυασμός των ελληνικών ποικιλιών Λιμνιό και Ξινόμαυρο από το ψηλότερο κομμάτι του αμπελώνα Καμάρα. Το κρασί που προκύπτει εμφανίζει μία εκλεπτυσμένη ισσοροπία μεταξύ των στιβαρών τανίνων του Ξινόμαυρου, του φρουτώδους χαρακτήρα του Λημνιού και της οξύτητας του ασβεστολιθικού εδάφους. Χαρακτηρίζεται από βαθύ, ρόζ χρώμα, βελούδινη επίγευση και συνδυάζει αρμονικά τις έντονες τανίνες με αρώματα άγριων, κόκκινων σμέουρων και τομάτας.

 

 

 To φρουτώδες αυτο φρέσκο και ευχάριστο κόκκινο κρασί είναι ένας συνδυασμός τον ποικιλιών Syrah και Cabernet Sauvignon από το ανατολικό κομμάτι του αμπελώνα Μαντζαράκι. Εδώ το ανώτερο, φτωχό, αμμώδες έδαφος του αμπελώνα παράγει κρασιά με πλούσιο σώμα, ενώ το βραχώδες, ασβεστολιθικό υπέδαφος προσδίδει μια αίσθηση φρεσκάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα κρασί με πλούσιο σώμα αρμονικά συνδυασμένο με φρέσκα αρώματα βατόμουρου και μέντας που μπορεί κάποιος να το απολαύσει τόσο φρέσκο, όσο και παλαιωμένο.

 

 

 Το Ασύρτικο Πατιστής είναι μία χαρακτηριστική έκφραση του terroir του Νοτίου Πηλίου. Σταφύλια από το χαμηλότερο, αμμώδες κομμάτι του αμπελώνα Καμάρα συνδυάζονται με σταφύλια από το πετρώδες με μπλε σχιστόλιθο ανώτερο κομμάτι του αμπελώνα Μαντζαράκι. Στην συνέχεια, ο μούστος ζυμώνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου παραμένει με τις οινολάσπες του για αρκετούς μήνες. Το κρασί που προκύπτει επιδεικνύει χαρακτηριστικά αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονιού και τσαγιού, καλή δομή και τραγανή οξύτητα σε αρμονικό συνδυασμό με μία ελαφριά νότα γεύσης δρυός.

 

 

Το λευκό αυτό κρασί είναι αποτέλεσμα τις λευκής οινοποίησης των σταφυλιών της ελληνικής ποικιλίας Ξινόμαυρο. Φρέσκο και ταυτοχρόνα ώριμο, τραγανό και όμως, σύνθετο το Ξινόμαυρο Πατιστής είναι μία φανταστική, αγνή έκφραση του ανώτερου κομματιού του αμπελώνα Καμάρα. Παρουσιάζει έντονες νότες μελιού, εσπεριδοειδών και τριαντάφυλλου συνδυάζοντας αρμονικά τις έντονες τανίνες του Ξινόμαυρου με ένα ώριμο και συνάμα φρέσκο, πολυεπίπεδο κρασί,το οποίο μπορείτε απολαύσετε, είτε φρέσκο, είτε μετά από μερικά χρόνια.

 

 

 Για να παραχθεί το κρασί Σάτυρος, σταφύλια της ποικιλία Cabenret Sauvignon και Syrah μαζεύονται επιλεγμένα με το χέρι από το ανατολικό κομμάτι του αμπελώνα Μαντζαράκι και παλαιώνονται σε αμερικάνικα, δρύινα βαρέλια .Το κρασί που προκύπτει παρουσιάζει χαρακτηριστικά αρώματα βατόμουρου, πράσινης πιπεριάς, δέρματος και βανίλιας με ένα επίμονο και τραγανό τελείωμα. Ο Σάτυρος ξεχωρίζει για την πολυπλοκότητα του, την πυκνότητα του, τον όγκο του χωρίς να γίνεται υπερβολικός, την βελούδινη υφή του και την ικανότητα του να παλαιώνεται για χρόνια.